Podcast: Haastattelussa
Erika Vikman

Tervetuloa kuuntelemaan podcastia, jossa vieraana Erika Vikman. Tasan vuosi sitten Uuden musiikin kilpailussa tapahtui alkur√§j√§hdys. Uusi, rohkea ja rietas Erika Vikman teki ‚ÄĚCicciolina‚ÄĚ -j√§ttihitill√§√§n yl√∂snousemuksensa ja oli valmis osoittamaan suomalaisen populaarimusiikin uuden suunnan. Jatkoa seurasi heti puolta vuotta my√∂hemmin, kun h√§nen uusi hittins√§ putsasi koko syntisen p√∂yd√§n ja antoi sapiskaa viimeisillekin ep√§ilij√∂ille.¬†

Tie huipulle oli kuitenkin kuoppainen ja Erikalla on takanaan kova koulu julkisuuden kanssa. Erika ei s√§√§stelek√§√§n sanojaan puhuessaan lehdist√∂n takavuosien h√§rskist√§ yksityisel√§m√§n ruodinnasta, joka oli ahdistavuudessaan lannistaa h√§net kokonaan.¬† Nyt kun uusi ‚ÄĚH√§pe√§‚ÄĚ -nime√§ kantava kappale on julkaistu, Erika on omilla jaloillaan seisova tyrm√§√§v√§ megat√§hti, joka ei n√∂yristele kenenk√§√§n edess√§.¬†

Mitä saamme kuulla häneltä seuraavaksi? Mikä on hänen taiteensa suurempi missio? Entä miksi parisuhdelätinät eivät Erikaa enää kiinnosta?

Kuuntele podcastia seuraavissa palveluissa painamalla haluamaasi logoa tai Youtubessa:

 

Näistä asioista Erika Vikman puhuu podcastissa

 

‚ÄĚViimeinenkin h√§pe√§n ripe heitet√§√§n helvettiin!‚ÄĚ, toteaa Erika Vikman. H√§n avautuu uudessa podcastissa menneisyytens√§ kipupisteist√§ ja vapauttavasta riettaudesta.

Kun Erika Vikman riisuu avantoon ja ottaa tilanteesta valokuvan Instagramiin, on kyseessä päivän luetuin kohu-uutinen. Nousu Suomen seuratuimmaksi tähdeksi alkoi toden teolla tammikuussa 2020, kun Erika osallistui Uuden musiikin kilpailuun italialaisesta poliitikosta ja pornotähdestä kertovalla kappaleellaan Cicciolina, josta muodostui ilmiömäinen jättihitti. Tuon päivän jälkeen hänen elämänsä ei ollut enää entisellään.

Erika kertoo uunituoreessa Viihdespektaakkeli Podcastin jaksossa kattavasti ja sanoja s√§√§stelem√§tt√§ urastaan sek√§ el√§m√§ns√§ k√§√§nnekohdista. Perjantaina 9.4.2021 julkaistu uutuuskappale ”H√§pe√§” on nuorelle naiselle erityisen t√§rke√§, sill√§ siin√§ k√§sitell√§√§n h√§nt√§ jo lapsuudesta asti vainonneita kalvavia teemoja.

”Olen el√§m√§ss√§ni h√§vennyt itse√§ni paljon ja se on ollut todella kahlitseva kokemus. Nyt olenkin p√§√§tt√§nyt, ett√§ aivan sama, kuinka paljon sataa paskaa niskaan, mutta m√§ haluan olla oma itseni ja olla t√§ysin rehellinen sille, mit√§ haluan!”

Erikan uusi rohkea linja ei olekaan jättänyt ihmisiä kylmiksi, ja kovasanaista kritiikkiäkin on sadellut myös suoraan häneen itseensä kohdistettuna.

”Mun mielest√§ on ihanaa, ett√§ her√§t√§n mielipiteit√§ ja ihmiset kritisoi. Se saa mussa jopa masokistista positiivista kipua aikaiseks. M√§ en vaan jaksa en√§√§ tehd√§ mit√§√§n k√§denl√§mp√∂ist√§ musiikkia. On tehty jotain oikein, kun ihmiset rakastaa ja vihaa.”

Vuoden 2016 tangokuningattaruuden jälkeen Erika pääsi jo paistattelemaan julkisuuden valokiilassa, mutta täysin toisella tavalla kuin olisi itse halunnut. Parisuhde iskelmälegenda Dannyn kanssa kiinnosti mediaa paljon enemmän kuin nuoren naisen orastava laulajan ura, ja uudessa yllättävässä pyörityksessä oli paljon kestämistä.

”Kun medialle selvisi meid√§n parisuhde, se oli niin suuri r√§j√§ytys, ett√§ p√§√§t√§ oli vaikeaa pit√§√§ l√§j√§ss√§. Yritin luoda uraa tangokuningattarena ja levytt√§√§ Sonylle, mutta kaikki uutiset liittyi mun parisuhteeseen. Kyll√§ m√§ nyt n√§en, miksi media siit√§ kiinnostui, mutta silloin se oli todella vaikeaa henkisesti.”

Podcastissa kuullaan Erikan koko tarina lapsuudesta n√§ihin p√§iviin asti hersyv√§n rehellisesti ja kuvia kumartelematta. Valloittava ja suorapuheinen nainen puhuu avoimesti niin nuoruuden itsetunto-ongelmistaan, ep√§onnistuneista yhteisty√∂kuvioistaan kuin ‚ÄĚmit√§√§nsanomattomista‚ÄĚ vanhoista kappaleistaan.

Viihdespektaakkeli on ainutlaatuinen podcast, jossa haastatellaan inspiroivia ja mielenkiintoisia ihmisiä, jotka työskentelevät taiteen ja viihteen parissa. Rennosti ja viihdyttävästi toteutetut haastattelut pureutuvat syvälle henkilöiden elämäntarinaan ja pyrkivät luomaan mielenkiintoisen kokonaiskuvan siitä, miksi he ovat sellaisia kuin ovat, ja miten he ovat nykyiseen asemaansa päätyneet.

Ensimmäisellä tuotantokaudella Erikan lisäksi haastattelussa ovat mm. Susanna Laine, Janne Saarinen ja Mikko Alatalo. Viihdespektaakkeli Podcastin muodostavat toimittaja Timo Järvelä, näyttelijä Harri Penttilä ja markkinoinnin asiantuntija Riku Lempinen.

Julkaisupäivä

10.4.2021

Podcastissa mukana

Erika Vikman
Timo Järvelä
Harri Penttilä
Riku Lempinen

Kuuntele seuraavissa palveluissa:

 

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Haastattelussa Elsa Saisio

N√§yttelij√§ Elsa Saisio kertoo uudessa Viihdespektaakkeli podcastissa el√§v√§ns√§ parhaillaan taiteellista etsikkoaikaa. Elsa kasvoi taiteellisessa kodissa ja singahti jo varhain estradeille. Kuuntele…

Haastattelussa Jarmo Mäkinen

N√§yttelij√§ Jarmo M√§kinen on Ruotsissa koko kansan julkkis ja Van Dammen hyv√§ kaveri. Taiteilijaurallaan t√§ysin omia polkujaan kulkenut esiintyj√§ valmistui Turkan Teatterikoulun r√§√§kist√§. Kuuntele…

Haastattelussa Ilkka Heiskanen

T√§ys ralli p√§√§lle, kuuluu n√§yttelij√§ Ilkka Heiskasen motto. Melkoista rallia h√§nen el√§m√§ns√§ onkin ollut, sill√§ vauhdikkaiden k√§√§nteiden j√§lkeen h√§nest√§ on tullut suomalaisen tv-viihteen, elokuvan ja teatteritaiteen luottomies. Kuuntele podcast…

Haluatko olla meihin yhteydessä?

Contact