Timo Rossi

Timo Rossi

ohjaaja | käsikirjoittaja

Timo on konkkaronkan kuopus, muttei syntymävuodellaan 1986 ole enää millään tavalla nuori tai lupaava. Timo syntyi Vesilahden Kirkonkylässä, jonka hän muistaa joka yhteydessä lesoilla Vesilahden keskustaksi.

Maalaispojan epävarmuus sivistyksen riittävyydestä suuren maailman (Tampere) melskeissä on leimannut Timon matkaa sen verran, että hän on asettunut asumaan itselleen todistellakseen Tampereen Tampellan urbaaniin betoniloukkuun.

Timon ajoi teatterin pariin se tosiseikka, että hän oli luokkansa surkein urheilija. Traumaattisia kunnanmestaruuskisoja 1993 voidaan pitää kulminaatiopisteenä, sillä kisan saldo puhuu karua kieltään: Timo heitti keihästä noin metrin, ei jaksanut nostaa kuulaa ja keskeytti 400m pikamatkan. Tosin alku teatterin sarallakaan ei hohkannut glamouria: ensimmäisessä roolissaan vuonna 1998 Timo sai ohjeeksi harjoituskauden edetessä, ettei tee lavalla mitään, mihin yleisö kiinnittäisi huomiota.

Huomionhaku oli kuitenkin raivoisaa ja lukuisten roolien kautta Timo pääsi kokeilemaan kykyjään myös ohjaamisen ja käsikirjoittamisen saralla. Koko elämän jatkunut intohimo tarinoihin poiki opiskelupaikan Tampereen yliopistosta, josta Timo valmistui kohtalaisilla arvosanoilla maisteriksi vuonna 2013. Työpaikka aukesi harjoittelun kautta televisiotuotantoyhtiössä ja sittemmin Timon kynänjälki on näkynyt mm. Yle TV2:n sarjoissa Satuhäät ja Latela.

Bassoakin Timo soittaa, jos sitä instrumentiksi voi kutsua. Hän itse kutsuu rooliaan matalien äänien herkäksi tulkitsijaksi, mutta tosiasiassa hän länkyttää neljää helppoa kieltä ja egobuustaa lavalla itseään. (ks.maalaispojan syndrooma ylhäällä). Timon mielestä kaikki on ironista, hyvää musiikkia tehtiin viimeksi 90-luvulla ja sammakoita ei tässä maailmassa tarvitse kukaan.

Tästä syystä Timo on spektaakkeli.

Timo-Jarvela-profiili-1

Haluatko olla meihin yhteydessä?

Contact