Riku Lempinen

Riku Lempinen

näyttelijä

Riku syntyi Kangasalan Nattarin kylään vuonna 85, josta todellakin on kauan aikaa siis. Jo neljän vuoden kuluttua Riku kuitenkin muutti Lempäälän Kuljuun, jossa on viettänyt suurimman osan elämästään. Kuljussa ei Rikun lapsuudessa ollut mitään muuta tekemistä kuin hengailla maankuulussa Kuljun Kartano-tavaratalossa, joten Rikun varhaiset bisnesvaistot heräsivät ämpäreiden hintalappuja selaamalla.

Riku ymmärsi muuttaa elämänsä suuntaa ajoissa ja lähti Tampereelle hakemaan uusia tuulahduksia. Nykyään Riku työskenteleekin markkinoinnin asiantuntijana ja sisällöntuottajana mainostoimistossa, mutta haaveilee takaisinmuutosta Kuljuun, jotta pääsisi Ideaparkiin hypistelemään ämpäreitä.

Teatterin pariin hän ajautui Tampereen Komediateatterin iltakoulun ja myöhemmin Suomen Teatteriopiston kautta ja on useiden roolien siivittämänä laajentanut osaamistaan myös improvisaation ja indie-elokuvien maailmaan. Suuri yleisö muistaa Rikun kuitenkin edelleen ennen kaikkea Tampereen Sorsapuiston jäätelökioskin hassuna setänä.

Riku on koittanut aloittaa myös musisoimista saksofonin kanssa, mutta toistaiseksi kehitys on ollut hiljaista, sillä hän ei ole viiteen vuoteen saanut soittimesta ääntä aikaiseksi. Harrin ja Timon orkesterissa saksofonistin paikka on Rikulle kuitenkin edelleen auki.

Rikun elämänasenne on rento ja hänen Facebook-profiilinsa kansikuva viestittää sivulla vierailijoille ”everything is going to be alright”. Kaveriseurassa Riku onkin ehdoton rentoreiska, joka nauraa sitä makeammin mitä huonomman jutun joku laukoo. Riku on Viihdespektaakkeli-yhteisöstä parhaiten ajan hermolla, sillä hän kirjoittaa tai ainakin yrittää kirjoittaa omaa blogia ja on perustanut Instagram-tilin.

Tästä syystä Riku on spektaakkeli.

Timo-Jarvela-profiili-1

Haluatko olla meihin yhteydessä?

Contact