Haastattelussa
Tapio Liinoja

Näyttelijä Tapio Liinoja on tehnyt pitkän ja kunnioitettavan uran viihteen moniottelijana suurista elokuva- ja tv-rooleista levyttäväksi muusikoksi asti. Tunnetuksi Tapio tuli aikoinaan 80-luvun alussa Lapinlahden linnut-orkesterin salskeana solistina, kun Helsingin Ylioppilasteatterista ponnistanut katusoittoryhmä hurmasi kansaa hilpeän anarkistisilla lauluillaan ja sketseillään ja raivasi tiensä nopeasti suomalaisen viihteen huipulle. Lapinlahden lintujen tarina päättyi Tapion osalta potkuihin vuonna 1994, mutta edessä häämötti upea näyttelijän ura, jonka kirkkaimpana helmenä loistaa päärooli Tapio Rautavaarana Kulkuri ja Joutsen (1999) -elokuvassa. 

Vanha sketsihuumori on joutunut aikojen saatossa epäsovinnaisuudessaan suurennuslasin alle, mutta onko Lapinlahden linnut selvinnyt syynistä puhtain paperein? Onko vuonna 2013 kuopatun orkesterin tarinalle tulossa vielä jatkoa? Entä kuinka tuotteliaaksi näytelmäkirjailijaksi viime vuosina ryhtyneen Liinojan ura voi vielä laajentua Venäjän markkinoille?

Kuuntele podcast seuraavissa palveluissa painamalla haluamaasi logoa tai Youtubessa:

 

Julkaisupäivä

3.4.2021

Podcastissa mukana

Tapio Liinoja
Timo Järvelä
Harri Penttilä
Riku Lempinen

Kuuntele seuraavissa palveluissa:

 

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Haastattelussa Ilkka Koivula

Näyttelijälegenda Ilkka Koivula on tehnyt upean uran niin elokuvissa, televisiossa kuin teatterissakin. Suurelle yleisölle Ilkka on tuttu Timo Koivusalon ja Aki Kaurismäen elokuvista, mutta unohtaa ei sovi myöskään vuosikymmenten vankkaa uurastusta pitkin Suomen teattereita.

Haastattelussa Erika Vikman

Tasan vuosi sitten Uuden musiikin kilpailussa tapahtui alkur√§j√§hdys. Uusi, rohkea ja rietas Erika Vikman teki ‚ÄĚCicciolina‚ÄĚ -j√§ttihitill√§√§n yl√∂snousemuksensa ja oli valmis osoittamaan suomalaisen populaarimusiikin uuden suunnan.

Haastattelussa Ola Tuominen

‚ÄúViimein kaikki on hyvin‚ÄĚ. Freelance-n√§yttelij√§ Ola Tuominen on ihastuttanut hunajaisella √§√§nell√§√§n romantiikan n√§lk√§isi√§ tv-katsojia jo 15 vuoden ajan.

Haluatko olla meihin yhteydessä?

Contact